A zabpalacsintát hasonlóan készítjük, mint a rendes palacsintát, csak az egészségesebb összetevők miatt, módosulnak az összetevőarányok. A zabpalacsinta a zabliszt vagy a darált zabpehely miatt, rostgazdagsága miatt laktatóbb.
Hozzávalók
- 30 dkg zabliszt
- 3 dl szódavíz
- 2 dl tej
- 2 tojás
- csipet só
- olivaolaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba. Az összekevert tojás és tej elegyét, lassan keverve hozzáadjuk a liszthez, Csomómentesre keverjük. Annyi szódavizet teszünk hozzá, amennyit felvesz, amennyi a jó állagú palacsintatésztához szükséges. Hozzáadjuk a csipetnyi sót és 1-2 kanál olivaolajat is elkeverünk a tésztában. Kb. 20 percig pihentetjük. A serpenyőbe némi zsiradékot felhevítünk és a forró serpenyőbe öntjük a palacsinta tésztát és mindkét oldalát átsütjük.
Kedvenc töltelékeinkkel tálaljuk.