Gulyásleves
Levesek

Gulyásleves

A gulyásleves lényege a marhahús és a kömény, így ha teheted ne sertéshúsból készítsd. A húst kockára vágod. Én kisebb kockákat szeretem, de lehet lustábban nagyobb darabokra is vágni.

Pörkölt alapot készítünk. Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát és összeforgatjuk. Ebbe beletesszük a marhahúst és felöntjük leves mennyiséghez elegendő vízzel. Lassú tűzön felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a köményt. Amikor már kezd puhulni a húst beletesszük a zöldségeket, répát, krumplit és tovább főzzük Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk. Tehetünk bele 2 db TV paprikát és 2 db paradicsomot, ezek gazdagítják az ízvilágot.
Felvagdalt friss petrezselyemzöldjével megszórva tálaljuk.

Hozzávalók

1 kg marhahús (comb, lapocka, nyak, nem baj ha kerül bele egy db csont is)
2 ek őrölt piros paprika
5 fej vöröshagyma
5 répa
5 zöldség (fehérrépa)
0,5 kg krumpli
1 ek egész édeskömény
1 tk őrölt bors

1 cs petrezselyemzöldje