palacsinta
Édességek

Palacsinta

A palacsinta egy egyszerű és kedvelt étel, amelyet világszerte különböző változatokban készítenek. Itt van egy alap palacsinta recept, amit könnyű elkészíteni:

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • kb. 0,5 l tej
  • szóda (amennyit felvesz)
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 dl evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót esetleg egy kevés cukrot. Egy másik tálban simára keverjük a tojásokat, hozzá adjuk a tejet, alaposan elkeverjük. A folyékony keveréket lassan hozzáadjuk a liszthez. Csomómentesre keverjük. A sűrű masszához hozzá adjuk az 1 dl olajat, elkeverjük benne.  Ha a palacsinta alapot sűrűnek érezzük, akkor szódával vagy tejjel lehet lazítani, lazábbá tenni. Fontos, hogy a palacsinta alap viszonylag sűrű maradjon, maradjon súlya.

Felmelegítjük a palacsintasütőt teszünk bele egy kevés zsiradékot, a tésztából kis mennyiséget öntünk a serpenyőbe. A palacsintákat mindkét oldalán aranybarnára (kb. 1-2 perc mindkét oldalon) sütjük.

Töltse mindenki kedvenc töltelékével, például lekvárral, kakaóval, mézzel, fahéjas cukorral, túróval, friss gyümölcsökkel vagy akár valamilyen sós töltelékkel.