A palacsinta egy egyszerű és kedvelt étel, amelyet világszerte különböző változatokban készítenek. Itt van egy alap palacsinta recept, amit könnyű elkészíteni:
Hozzávalók
- 2 tojás
- kb. 0,5 l tej
- szóda (amennyit felvesz)
- 20 dkg liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 dl evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót esetleg egy kevés cukrot. Egy másik tálban simára keverjük a tojásokat, hozzá adjuk a tejet, alaposan elkeverjük. A folyékony keveréket lassan hozzáadjuk a liszthez. Csomómentesre keverjük. A sűrű masszához hozzá adjuk az 1 dl olajat, elkeverjük benne. Ha a palacsinta alapot sűrűnek érezzük, akkor szódával vagy tejjel lehet lazítani, lazábbá tenni. Fontos, hogy a palacsinta alap viszonylag sűrű maradjon, maradjon súlya.
Felmelegítjük a palacsintasütőt teszünk bele egy kevés zsiradékot, a tésztából kis mennyiséget öntünk a serpenyőbe. A palacsintákat mindkét oldalán aranybarnára (kb. 1-2 perc mindkét oldalon) sütjük.
Töltse mindenki kedvenc töltelékével, például lekvárral, kakaóval, mézzel, fahéjas cukorral, túróval, friss gyümölcsökkel vagy akár valamilyen sós töltelékkel.