Hozzávalók:
- 200 g darált keksz (pl. háztartási keksz)
- 100 g porcukor
- 150 g kókuszreszelék
- 100 g vaj (olvasztva)
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rumaroma vagy rum (opcionális)
- Kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a darált kekszet, a porcukrot és a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a kakaóport, majd keverj össze alaposan. Adjuk hozzá a rumaromát vagy rumot abban az esetben, ha teszünk bele és jól keverjük össze a masszát. A tésztából kisebb 2-3 cm-es golyókat formázunk. A golyókat megforgatjuk a kókuszreszelékben, úgy hogy mindenhol rátapadjon a reszelék. A kókuszgolyókat a hűtőszekrénybe helyezzük, ahol megvárjuk míg megdermednek. 2-3 óra után tálalható.