Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- kb. 450 ml tej
- 1 dl olaj vagy olvasztott vaj
- 2 nagy tojás
- 1 cs vanília cukor
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és sót. Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat a tejjel, majd hozzáadjuk az olajat vagy olvasztott vajat. A folyékony keveréket lassan csomómentesre keverjük a lisztkeverékkel és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
Bemelegítjük a gofrisütőt, be kenjük vagy permetezzük olajjal a felületét. A gofrisütőbe mindkét oldalán aranybarnára sütjük a gofrit. Amikor ropogós akkor érdemes kivenni és fogyasztani is és kedvenc töltelékünkkel fogyasztani.