Paprikás krumpli
Egytálételek

Paprikás krumpli kolbásszal

Az olajban megdinsztelem az aprított hagymát. A tűzről levéve rászórom az őrölt pirospaprikát. Beleöntöm a paradicsomlevet, összekeverem. Beleöntöm a kockára vágott krumplit. Felöntöm vízzel, épphogy ellepje, sózzuk. Beleteszem a TV paprikákat és a paradicsomokat. Felforralást követően, mikor már a krumpli elkezd megpuhulni, beleteszem a darabokra vágott kolbászokat.
Amikor minden megpuhult, savanyúsággal vagy befőttel kísérve tálalhatjuk a paprikás krumplit.

Hozzávalók

1 kg rózsakrumpli
25 dkg csabai füstölt kolbász
1 ek. őrölt pirospaprika
1 dl paradicsomlé
2 db TV paprika
2 db paradicsom
4 db hagyma
2-3 ek olaj