Az egyiptomiak szeretik a finom ételeket, és nagyon sok specialitásuk van.
Egy régi arab közmondás szerint a vendég annyira tiszteli házigazdáját, amennyi ételt elfogyaszt az asztalánál. a kínálásoknak valóban se vége,se hossza, de udvariasan vissza is lehet utasítani. A vendégszeretet még a sivatagban is érvényesül, ahol az utazó “Allah vendége”.
Azok akik jobban szeretik a megszokott ízeket, az elegáns hotelekben és éttermekben étkezzenek. Azok számára, akik belekóstolnak a helyi különlegességekbe, a következő rövid ismertetőt ajánljuk;
KEBAB: kockára vágott bárányhús citromlével és olivaolajjal bedörzsölve, rövid nyársra tűzve, faszénen sütik.
SHWARMA: függőleges nyársakon sült bárányhús, két kovásztalan kenyér között.
KOFTA: fűszeres darált bárányhús virsliformára töltve; rövid nyársakra tűzik, gyakran kebabbal felváltva.
FOOL: különféle párolt babból álló étel, arab kenyérrel gyakran reggelire is adják.
SAMAK: halak és kagylók a Nílusból és a Földközi-tengerből,bőséges és ízletes.
BACLAVA: több réteg kelt tészta cukros diós töltelékkel. a sütőből kivéve leöntik mézzel.
SHAI: tea, rendszerint pohárban szervírozzák.
ASSIR: friss gyümölcslé.
DOUM: Asszuán környéki, gyümölcsszerű ital, pálmafa belsejéből készítik.
STELLA SÖR: a belga Stella Artois-hoz hasonló, a turisták körében közkedvelt sör.