Tejbegríz
Édességek

Tejbegríz

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 1 csésze (kb. 200 g) búzadara (közepes szemű)
  • 1 csipet só
  • Cukor ízlés szerint
  • fahéj vagy kakaó (ízlés szerint)

Elkészítés

Melegítsük meg a tejet (ne forraljuk fel!) egy lábasban közepes lángon. Amikor a tej langyos, adjuk hozzá a sót, majd szórjuk bele a búzadarát folyamatosan kevergetve, hogy ne legyenek csomók.

Főzzük alacsony lángon, és folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le a lábas aljához. Figyeljünk arra, hogy a búzadara ne égjen le.  Amikor a tejbegríz sűrűsödni kezd és a búzadara megfőtt, adjunk hozzá a cukrot ízlés szerint.

Tányérokra szedve cukros-fahéjjal, cukros kakaóval tálaljuk.

A tejbegrízt hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk, és a cukor és a fűszerek ízlés szerint változtathatók.