Hozzávalók
- 1 liter tej
- 1 csésze (kb. 200 g) búzadara (közepes szemű)
- 1 csipet só
- Cukor ízlés szerint
- fahéj vagy kakaó (ízlés szerint)
Elkészítés
Melegítsük meg a tejet (ne forraljuk fel!) egy lábasban közepes lángon. Amikor a tej langyos, adjuk hozzá a sót, majd szórjuk bele a búzadarát folyamatosan kevergetve, hogy ne legyenek csomók.
Főzzük alacsony lángon, és folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le a lábas aljához. Figyeljünk arra, hogy a búzadara ne égjen le. Amikor a tejbegríz sűrűsödni kezd és a búzadara megfőtt, adjunk hozzá a cukrot ízlés szerint.
Tányérokra szedve cukros-fahéjjal, cukros kakaóval tálaljuk.
A tejbegrízt hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk, és a cukor és a fűszerek ízlés szerint változtathatók.