Csirkemell receptek
Húsételek

Csirkemell receptek – Csirkemellből készült ételekről általánosan

A csirkemell a szárnyas legszárazabb húsa. Ebből kifolyólag van, aki pont a tiszta hús mivolta miatt szereti, míg más épp a szárazsága miatt kedveli kevésbé.

A mellehúsa elkészítésénél fontos, hogy valamilyen formában kerüljön a hús mellé szósz vagy szaftosabb köretágy.

Szósszal készült csirkemell

A szószos ételekbe a csirkemell leginkább kockázva kerül bele, ritkább esetben nagyobb darabokban. A csirkemell kíváló alapja az indiai-, thai-, kínai összességében ázsiai konyháknak, ahol ezerféle curryben és pasztában főtt/sütött változata ismert.

Sült csirkemell

Csirkemellet sütőben sütni egyszerű. Az egymáshoz illeszkedő fűszerezésben meghentergetett nagyobb húsdarabokat, citromlével, olivaolajjal meglocsolva, hagyma-paradicsom- paprikaágyon átkeverve megsütve kellemesen omlós, zaftos főételt kaphatunk, ami mellé párolt zöldséget kínálva kiválóan ellensúlyozhatjuk a hús esetlegesen megmaradt szárazságát.

A magyar konyha csirkemellből készített népszerű étele a rántott csirkemell, a borzaska vagy magvakkal szórt panírban sütött csirkemell, akár csirkemell falatkák formájában is.

Csirkemell salátaként

Nyáron nagy kedvenc feldarabolt csirkemellhússal készített saláták, pl. cézársaláta, jércemellsaláta….a csirkemellből készített gyros.

A csirkemell hús nagy előnye, hogy nagyon jól felhasználható hús zöldségekhez, így a diétázók konyhájának alapja, abban az esetben, ha a nem vegánok.