Frankfurti leves
Levesek

Frankfurti leves

A frankfurti leves az őszi idény kitartóan közkedvelt receptje. Az a fajta leves, amitől jól is lehet lakni, de mégsem nehezít el. Könnyen és gyorsan elkészíthető leves.

Hozzávalók

1 kisebb vagy fél kelkáposzta
1 krinolin, vagy 4 pár frankfurti virsli
1 fej hagyma
4 – 8 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 tk egész kömény
só, bors
4-5 db burgonya

liszt a sűrítéshez
tejföl ízlés szerint
répa és fehérrépa ízlés szerint

Elkészítése

Olajon kicsit átpirítjuk a virslit vagy krinolint, félretesszük. Olajon megdinszteljük a hagymát, a fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük. Ebbe tesszük bele a csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott krumplit, ízlés szerint a karikára vágott répát és zöldséget. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és belerakjuk az egész köményt.

Amikor megfőttek a benne lévő dolgok, de legkorábban, mikor felforrt a leves belerakjuk a krinolinokat is a levesbe és addig főzzük, amíg minden meg nem fő benne, addig amíg egységes finom frankfurti leves nem illatozik a konyhában. Ekkor a forrásban lévő levesbe belerakjuk a vékonyrántást vagy a tejfölöst rántást, ki hogy szereti. 10 perc múlva tálalható.