A tárkonyos raguleves egy ízletes és karakteres leves, amelyet a tárkony jellegzetes íze határoz meg.
Hozzávalók
- 40 dkg csirkehús (melle, filézett comb) (kockára vágva)
- 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 4 db burgonya
- 1 zeller
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál tárkony (szárított vagy friss)
- 1 babérlevél
- Só, bors ízlés szerint
- 1-2 burgonya (kockázva)
- 2 sárgarépa (karikázva)
- 2 petrezselyemgyökér (karikázva)
- Friss petrezselyem a díszítéshez
- 2 dl tejföl
Elkészítés
Egy lábasban felhevítjük az olajat vagy zsírt, majd megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzá adjuk a kockára vágott csirkehúst, átsütjük minden oldalról, hogy szép aranybarna kockákat kapjunk. Hozzáadjuk a darabokra vágott répát és zöldséget. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Simára keverjük. Hozzá adjuk a tárkonyt a babérlevelet, sót, borsot ízlés szerint, majd felöntjük vízzel. (ha van otthon zöldségleves vagy húsleves alap, az még jobb).
Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és zellert. Hagyjuk főni, amíg a zöldségek megpuhulnak. Amikor az összetevők jól összefőttek és a hús és a zöldségek puhák, a leves készen áll. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A tárkonyos raguleves kiváló választás télen vagy hűvös időben, tárkonyos aromája igazán különlegessé teszi. Tálalhatjuk friss kenyérrel vagy pirítóssal is.