Frankfurti leves

A frankfurti leves az őszi idény kitartóan közkedvelt receptje. Az a fajta leves, amitől jól is lehet lakni, de mégsem nehezít el. Könnyen és gyorsan elkészíthető leves.

Olvass tovább

Olasz konyha

Az olasz konyha eredete az ókori Róma hagyományait követi, ezt bizonyítják többek között a Pompei-ben talált leletek, minek során rengeteg étkezőhelyet és konyhát feltártak.

Olvass tovább

Champagne

A pezsgő története Champagne megyéből indult, egy kicsi apátságból. Az hautviller-i apátság szerzetese, Dom Pérignon volt a pincemester.

Olvass tovább

Francia konyha

A Római Birodalom idején kezdődött a francia konyha kialakulása. Egyrészt az itt termesztett élelmiszerek ízletesebbek voltak, másrészt a gallok eltanulták a hódító népek alapvető ételkészítési módszereit. A középkorban hanyatlás állt be ezen a területen, mert a fertőtlenítés miatt túlfőztek és túlsütöttek mindent az emberek.

Olvass tovább

Tunéziai konyha

Tunéziában ételkülönlegességekből széles a választék. Az európai látogatók szerint a tunéziaiak úgy megfűszerezik az ételeket, hogy az ízük alapján alig lehet megkülönböztetni őket. A szállodákban ennek éppen az ellenkezője igaz, itt minden étel egyformán fűszertelen.

Olvass tovább

Bolgár konyha

Bulgária jellegzetes sajátossága a bolgár konyha, mely változatos és népszerű, nem csak a bolgár határokon belül. Bulgáriai nyaralás alkalmával érdemes a leggyakoribb ételeket megkóstolni.

Olvass tovább

Ciprusi konyha

A ciprusi konyha különleges, egészséges, és nem terheli meg a szervezetet. Az ételek mediterrán jellegűek, különlegességüket azonban a közel-keleti konyha fűszereivel való keverés adja meg.

Olvass tovább