Rakott krumpli

A rakott krumpli egy hagyományos, egyszerűen elkészíthető, ízletes krumplis rakott étel. A recept fő összetevői burgonyát, kolbász, tojást és tejföl (só, bors).

Olvass tovább

Túrógombóc

A túrót, a búzadarával és a tojással összekeverem. Van aki tesz hozzá lisztet is. Ezt a változatot azoknak javaslom, akik a keményebb gombócokat szeretik, mi a lágyabbakat, ezért nem lisztezünk.

Olvass tovább

Brokkoli krémleves

A feldarabolt brokkolit és a krumplit puhára főzzük a levesadagnyi vízben.  Összeturmixoljuk, beletesszük a vajat vagy olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.

Olvass tovább

Gulyásleves

A gulyásleves lényege a marhahús és a kömény, így ha teheted ne sertéshúsból készítsd. A húst kockára vágod. Én kisebb kockákat szeretem, de lehet lustábban nagyobb darabokra is vágni.

Olvass tovább

Paradicsomleves

A paradicsomleves a nyerőleves. Készítheted édesen, olaszosan, zellerrel, fokhagymával, olaszosan bazsalikommal, paradicsomléből és a zúzott paradicsomból is.

Olvass tovább

Lencsefőzelék

Az átmosott, lencsét háromszoros vízben feltesszük főzni. Sózzuk és belerakjuk a babérleveleket. Addig főzzük, amíg meg nem fő a lencse.

Olvass tovább

Frankfurti leves

A frankfurti leves az őszi idény kitartóan közkedvelt receptje. Az a fajta leves, amitől jól is lehet lakni, de mégsem nehezít el. Könnyen és gyorsan elkészíthető leves.

Olvass tovább