Champagne
Alkoholos italok

Champagne

A pezsgő története Champagne megyéből indult, egy kicsi apátságból. Az hautviller-i apátság szerzetese, Dom Pérignon volt a pincemester.

francia konyha
Nemzeti konyhák

Francia konyha

A Római Birodalom idején kezdődött a francia konyha kialakulása. Egyrészt az itt termesztett élelmiszerek ízletesebbek voltak, másrészt a gallok eltanulták a hódító népek alapvető ételkészítési módszereit. A középkorban hanyatlás állt be ezen a területen, mert a fertőtlenítés miatt túlfőztek és túlsütöttek mindent az emberek.

tunéziai konyha
Nemzeti konyhák

Tunéziai konyha

Tunéziában ételkülönlegességekből széles a választék. Az európai látogatók szerint a tunéziaiak úgy megfűszerezik az ételeket, hogy az ízük alapján alig lehet megkülönböztetni őket. A szállodákban ennek éppen az ellenkezője igaz, itt minden étel egyformán fűszertelen.

kavarma
Nemzeti konyhák

Bolgár konyha

Bulgária jellegzetes sajátossága a bolgár konyha, mely változatos és népszerű, nem csak a bolgár határokon belül. Bulgáriai nyaralás alkalmával érdemes a leggyakoribb ételeket megkóstolni.

ciprusi konyha
Nemzeti konyhák

Ciprusi konyha

A ciprusi konyha különleges, egészséges, és nem terheli meg a szervezetet. Az ételek mediterrán jellegűek, különlegességüket azonban a közel-keleti konyha fűszereivel való keverés adja meg.

Spanyol konyha
Nemzeti konyhák

Spanyol konyha

Ahhoz, hogy megismerhessük a spanyolok konyháját talán egy egész élet is kevés lenne, mert Spanyolországban nem beszélhetünk egységes konyhaművészetről.

Portugál konyha
Nemzeti konyhák

Portugál konyha

Az ország Európa egyik legrégibb nemzeti állama. A Portugálok büszkék nemzeti kultúrájukra és nemzeti ételeikre. Finom boraik történelme jóval korábbi időkre nyúlik vissza. A rómaiak Kr. E. 216–ban jutottak el erre a vidékre és kezdték el termeszteni a szőlőt.

görög konyha
Nemzeti konyhák

Görög konyha

Az előételeket és a salátákat friss kenyérszeletekkel tálalják. Népszerű a reszelt fokhagymával, uborkával kevert joghurt (tzatziki) és a szintén fokhagymás padlizsánkrém (melitzano).

máltai konyha
Nemzeti konyhák

Máltai konyha

Fenek bit-tewm u bl-inbid: Ezt a nyelvtörőt úgy fordíthatnánk magyarra, hogy „nyúl fokhagymával és borral”. Egyike a nemesebb nemzeti ételeknek, melyet a máltaiak vasár- és ünnepnapokon fogyasztanak. Húsvétkor szinte elmaradhatatlan az ünnepi asztalról egy nyulas fogás, azaz fenek. A párolt nyúlhúsból mártást is készítenek, és főtt tésztára öntve tálalják.

Thai konyha
Nemzeti konyhák

Thai konyha

A thaiföldi konyha a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb konyhája. Megtalálhatók benne a kínai és az indiai konyha elemei is, ezek egészen tökélyre fejlesztették. A thaiföldiek egyszerre kis adagokat fogyasztanak, de viszonylag gyakran étkeznek. Különösen kedvelik a csípős ételeket.