Eredmény(ek) 14 mutatása
dalmát konyha
Nemzeti konyhák

Dalmát konyha

A dalmát konyha az élelmiszerek választását és elkészítését illetően kielégít minden, az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos nutricista követelményt és orvosi javaslatot.

olasz konyha
Nemzeti konyhák

Olasz konyha

Az olasz konyha eredete az ókori Róma hagyományait követi, ezt bizonyítják többek között a Pompei-ben talált leletek, minek során rengeteg étkezőhelyet és konyhát feltártak.

francia konyha
Nemzeti konyhák

Francia konyha

A Római Birodalom idején kezdődött a francia konyha kialakulása. Egyrészt az itt termesztett élelmiszerek ízletesebbek voltak, másrészt a gallok eltanulták a hódító népek alapvető ételkészítési módszereit. A középkorban hanyatlás állt be ezen a területen, mert a fertőtlenítés miatt túlfőztek és túlsütöttek mindent az emberek.

tunéziai konyha
Nemzeti konyhák

Tunéziai konyha

Tunéziában ételkülönlegességekből széles a választék. Az európai látogatók szerint a tunéziaiak úgy megfűszerezik az ételeket, hogy az ízük alapján alig lehet megkülönböztetni őket. A szállodákban ennek éppen az ellenkezője igaz, itt minden étel egyformán fűszertelen.

kavarma
Nemzeti konyhák

Bolgár konyha

Bulgária jellegzetes sajátossága a bolgár konyha, mely változatos és népszerű, nem csak a bolgár határokon belül. Bulgáriai nyaralás alkalmával érdemes a leggyakoribb ételeket megkóstolni.

ciprusi konyha
Nemzeti konyhák

Ciprusi konyha

A ciprusi konyha különleges, egészséges, és nem terheli meg a szervezetet. Az ételek mediterrán jellegűek, különlegességüket azonban a közel-keleti konyha fűszereivel való keverés adja meg.

Spanyol konyha
Nemzeti konyhák

Spanyol konyha

Ahhoz, hogy megismerhessük a spanyolok konyháját talán egy egész élet is kevés lenne, mert Spanyolországban nem beszélhetünk egységes konyhaművészetről.

Portugál konyha
Nemzeti konyhák

Portugál konyha

Az ország Európa egyik legrégibb nemzeti állama. A Portugálok büszkék nemzeti kultúrájukra és nemzeti ételeikre. Finom boraik történelme jóval korábbi időkre nyúlik vissza. A rómaiak Kr. E. 216–ban jutottak el erre a vidékre és kezdték el termeszteni a szőlőt.