Görög konyha
Az előételeket és a salátákat friss kenyérszeletekkel tálalják. Népszerű a reszelt fokhagymával, uborkával kevert joghurt (tzatziki) és a szintén fokhagymás padlizsánkrém (melitzano).
Magazin
Az előételeket és a salátákat friss kenyérszeletekkel tálalják. Népszerű a reszelt fokhagymával, uborkával kevert joghurt (tzatziki) és a szintén fokhagymás padlizsánkrém (melitzano).
Fenek bit-tewm u bl-inbid: Ezt a nyelvtörőt úgy fordíthatnánk magyarra, hogy „nyúl fokhagymával és borral”. Egyike a nemesebb nemzeti ételeknek, melyet a máltaiak vasár- és ünnepnapokon fogyasztanak. Húsvétkor szinte elmaradhatatlan az ünnepi asztalról egy nyulas fogás, azaz fenek. A párolt nyúlhúsból mártást is készítenek, és főtt tésztára öntve tálalják.
A thaiföldi konyha a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb konyhája. Megtalálhatók benne a kínai és az indiai konyha elemei is, ezek egészen tökélyre fejlesztették. A thaiföldiek egyszerre kis adagokat fogyasztanak, de viszonylag gyakran étkeznek. Különösen kedvelik a csípős ételeket.
A kínai konyha méltán világhírű, a legízletesebb specialitások azonban kizárólag éttermekben és szállodákban kaphatók, a hétköznapi étkezésben a híres kínai ételek nem szerepelnek. 4 különböző tájjellegű ételkészítési mód figyelhető meg az országban.