Túrógombóc
A túrót, a búzadarával és a tojással összekeverem. Van aki tesz hozzá lisztet is. Ezt a változatot azoknak javaslom, akik a keményebb gombócokat szeretik, mi a lágyabbakat, ezért nem lisztezünk.
Magazin
A túrót, a búzadarával és a tojással összekeverem. Van aki tesz hozzá lisztet is. Ezt a változatot azoknak javaslom, akik a keményebb gombócokat szeretik, mi a lágyabbakat, ezért nem lisztezünk.
A feldarabolt brokkolit és a krumplit puhára főzzük a levesadagnyi vízben. Összeturmixoljuk, beletesszük a vajat vagy olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
A gulyásleves lényege a marhahús és a kömény, így ha teheted ne sertéshúsból készítsd. A húst kockára vágod. Én kisebb kockákat szeretem, de lehet lustábban nagyobb darabokra is vágni.
A paradicsomleves a nyerőleves. Készítheted édesen, olaszosan, zellerrel, fokhagymával, olaszosan bazsalikommal, paradicsomléből és a zúzott paradicsomból is.
Az átmosott, lencsét háromszoros vízben feltesszük főzni. Sózzuk és belerakjuk a babérleveleket. Addig főzzük, amíg meg nem fő a lencse.
A frankfurti leves az őszi idény kitartóan közkedvelt receptje. Az a fajta leves, amitől jól is lehet lakni, de mégsem nehezít el. Könnyen és gyorsan elkészíthető leves.
Az olajban megdinsztelem az aprított hagymát. A tűzről levéve rászórom az őrölt pirospaprikát. Beleöntöm a paradicsomlevet, összekeverem. Beleöntöm a kockára vágott krumplit.
A szicíliai konyha felvonultat minden finom ételt amely az olasz konyhára jellemző valamint vannak Szicíliához köthető egyedi specialitások is.
Az olasz konyha eredete az ókori Róma hagyományait követi, ezt bizonyítják többek között a Pompei-ben talált leletek, minek során rengeteg étkezőhelyet és konyhát feltártak.
A konyak története a XVII. századba nyúlik vissza, amikor XIII. Lajos és Richelieau bíboros uralta az országot.