Túrógombóc
Édességek

Túrógombóc

A túrót, a búzadarával és a tojással összekeverem. Van aki tesz hozzá lisztet is. Ezt a változatot azoknak javaslom, akik a keményebb gombócokat szeretik, mi a lágyabbakat, ezért nem lisztezünk.

Brokkoli krémleves
Levesek

Brokkoli krémleves

A feldarabolt brokkolit és a krumplit puhára főzzük a levesadagnyi vízben.  Összeturmixoljuk, beletesszük a vajat vagy olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.

Gulyásleves
Levesek

Gulyásleves

A gulyásleves lényege a marhahús és a kömény, így ha teheted ne sertéshúsból készítsd. A húst kockára vágod. Én kisebb kockákat szeretem, de lehet lustábban nagyobb darabokra is vágni.

Paradicsomleves
Levesek

Paradicsomleves

A paradicsomleves a nyerőleves. Készítheted édesen, olaszosan, zellerrel, fokhagymával, olaszosan bazsalikommal, paradicsomléből és a zúzott paradicsomból is.

Lencsefőzelék
Főzelékek

Lencsefőzelék

Az átmosott, lencsét háromszoros vízben feltesszük főzni. Sózzuk és belerakjuk a babérleveleket. Addig főzzük, amíg meg nem fő a lencse.

Frankfurti leves
Levesek

Frankfurti leves

A frankfurti leves az őszi idény kitartóan közkedvelt receptje. Az a fajta leves, amitől jól is lehet lakni, de mégsem nehezít el. Könnyen és gyorsan elkészíthető leves.

olasz konyha
Nemzeti konyhák

Olasz konyha

Az olasz konyha eredete az ókori Róma hagyományait követi, ezt bizonyítják többek között a Pompei-ben talált leletek, minek során rengeteg étkezőhelyet és konyhát feltártak.

Konyak
Alkoholos italok

Konyak

A konyak története a XVII. századba nyúlik vissza, amikor XIII. Lajos és Richelieau bíboros uralta az országot.