Csirkemell receptek – Csirkemellből készült ételekről általánosan
A csirkemell a szárnyas legszárazabb húsa. Ebből kifolyólag van, aki pont a tiszta hús mivolta miatt szereti, míg más épp a szárazsága miatt kedveli kevésbé.
Magazin
A csirkemell a szárnyas legszárazabb húsa. Ebből kifolyólag van, aki pont a tiszta hús mivolta miatt szereti, míg más épp a szárazsága miatt kedveli kevésbé.
A fejes káposztát ecetes-sós vízben enyhén puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha, csak annyira, hogy bele tudjuk csavarni a töltelékeket.
A túrót, a búzadarával és a tojással összekeverem. Van aki tesz hozzá lisztet is. Ezt a változatot azoknak javaslom, akik a keményebb gombócokat szeretik, mi a lágyabbakat, ezért nem lisztezünk.
A feldarabolt brokkolit és a krumplit puhára főzzük a levesadagnyi vízben. Összeturmixoljuk, beletesszük a vajat vagy olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
A gulyásleves lényege a marhahús és a kömény, így ha teheted ne sertéshúsból készítsd. A húst kockára vágod. Én kisebb kockákat szeretem, de lehet lustábban nagyobb darabokra is vágni.
A paradicsomleves a nyerőleves. Készítheted édesen, olaszosan, zellerrel, fokhagymával, olaszosan bazsalikommal, paradicsomléből és a zúzott paradicsomból is.
Az átmosott, lencsét háromszoros vízben feltesszük főzni. Sózzuk és belerakjuk a babérleveleket. Addig főzzük, amíg meg nem fő a lencse.
A frankfurti leves az őszi idény kitartóan közkedvelt receptje. Az a fajta leves, amitől jól is lehet lakni, de mégsem nehezít el. Könnyen és gyorsan elkészíthető leves.
Az olajban megdinsztelem az aprított hagymát. A tűzről levéve rászórom az őrölt pirospaprikát. Beleöntöm a paradicsomlevet, összekeverem. Beleöntöm a kockára vágott krumplit.