Sárgaborsó főzelék
A sárgaborsó főzelék a magyar konyha régi, egyszerű, tápláló ételei közé tartozik. A sárgaborsó (másnéven felesborsó) melegítő étel, így inkább fogyasztják a hideg időszakokban, mint nyáron.
Magazin
A sárgaborsó főzelék a magyar konyha régi, egyszerű, tápláló ételei közé tartozik. A sárgaborsó (másnéven felesborsó) melegítő étel, így inkább fogyasztják a hideg időszakokban, mint nyáron.
A zabpalacsintát hasonlóan készítjük, mint a rendes palacsintát, csak az egészségesebb összetevők miatt, módosulnak az összetevőarányok.
A palacsinta egy egyszerű és kedvelt étel, amelyet világszerte különböző változatokban készítenek.
A tárkonyos raguleves egy ízletes és karakteres leves, amelyet a tárkony jellegzetes íze határoz meg.
A rakott krumpli egy hagyományos, egyszerűen elkészíthető, ízletes krumplis rakott étel. A recept fő összetevői burgonyát, kolbász, tojást és tejföl (só, bors).
A csirkemell a szárnyas legszárazabb húsa. Ebből kifolyólag van, aki pont a tiszta hús mivolta miatt szereti, míg más épp a szárazsága miatt kedveli kevésbé.
A fejes káposztát ecetes-sós vízben enyhén puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha, csak annyira, hogy bele tudjuk csavarni a töltelékeket.