Üdvözlünk az olasz termelők világában!

termelők

A Gastronomica gondos odafigyeléssel és alapos utánajárással válogatta össze a legjobb termelőket, hogy eljuttassák Neked Olaszország legfinomabb borait. 

Így minden asztalon ott lehet egy pohárnyi olasz életérzés.

termelők

"A kiváló bor készítéséhez kiváló szőlőre van szükség."

La Scolca Bortermelő filozófiája

A jó szőlő mellett mi kell még a jó borokhoz?

Termékeny föld

Kedvező időjárás

Jó elhelyezkedés

Gondoskodás

Napfény & Eső

gondosan válogatott szőlő

Termelők

Vietti

Vietti_logo_vektoros

A Langhe-dombok szívében, Castiglione Falletto falu tetején található a Vietti borospince, amelyet az 1800-as évek végén alapítottak. A családi szemlélet a márka ismerve – már 4 generáció óta foglalkoznak borkészítéssel, így ma már az egyik legkiválóbb olasz bormárkaként ismerik el. 

Ca Dei Frati

ca_dei_frati_logo_vektoros

Lugana di Sirmione és San Martino della Battaglia – a Garda-tó partján található szőlők legfinomabb borai, amelyek 1969 óta kerülnek palackozásra. 

Az évtizedek alatt kifinomult innovatív technikával állítják elő a különleges boraikat. 

Feudi Salentini

Feudi Salentini_logo_vektoros

Leporano, Salento egyik legszebb területe. Több hektárnyi szőlőültetvényekkel borított dűnék, évszázados olajfákkal övezett utak, és halkan morajló tengerrel körülvett partok. Itt található a Feudi Salentini borvidék 1994 óta. Az ősi hagyományokat a fejlett technológiával ötvözik. A kimagasló minőségű szőlőből fantasztikus borok keletkeznek, melyet minden bor kedvelőnek ki kell próbálnia. 

Mazzei fonterutoli

Mazzei_logo_vektoros

A Mazzei családot a XI. század óta tartós kötelék köti össze Toszkánával és a borokkal. Azóta 24 generáción át a Mazzei család Castello di Fonterutoliban készít bort, amely a közelmúltbeli terjeszkedés után is a cég dobogó szíve maradt. A fenntartható mezőgazdasági tevékenységük célja az ökoszisztéma stabilitásának és a biológiai sokféleségének megőrzése. 

 

Tenute Mara

Gastronomica termelő logók

A Tenuta Mara vagy Mara borbirtok története azon a napon kezdődött, amikor Giordano Emendatori úgy döntött, hogy beteljesíti a borral kapcsolatos szenvedélyét, és egy birtok tervezésének és építésének szenteli életét. Elhelyezkedését tekintve, San Clementben található a birtok San Marino közelében. 

 

F.lli Berlucchi franciacorta

fratelli

Fratelli Berlucchi az 1900-as évek eleje óta készíti borait. A borok címkéjén a hagyományoknak hűen a család neve található. Ma Európa, az Egyesült Államok, India, Kína, Japán és Közép-Amerika legjobb éttermeiben és borüzleteiben árulják. 1967-ben az első Franciacorta DOC néven jegyezték be a céget. 

Cascine San pietro Franciacorta

Gastronomica termelő logók

A Cascine San Pietro Franciacorta 2001 óta egy Calino parasztház mellett terül el.  Mi a titka a Calino-ban termelt prémium boroknak?  A hat hektárnyi területen a termelők a környezetet tiszteltben tartva gondozzák a szőlőtőkéket, maximálisan kihasználva a szőlő biológiai körforgását és különös figyelemmel minden egyes fürtöt kézzel szüretelnek a birtokon. Ez a tökéletes gondoskodás a titka a Cascine San Pietro Franciacort boroknak. 

Baglio Oro

baglio oro_logo

Marsala – Szicilia, ahol a boroknak több, mint 3000 éves története van. Baglio Oro borokban a hagyomány és a technológia mesterfokon találkozik, és ennek köszönhető az a páratlan ízélmény, ami minden palackban megtalálható. 100 hektárnyi szőlőből, 7 őshonos szőlőfajtából és 4 generáció tapasztalatával készül az a 14 borkülönlegesség, ami a Baglio Oro kínálatában megtalálható.  

La Scolca

La_Scolca_logo_@2x

La Scolca: Az Időtlen Minőség. Roverto legszebb helyén találhatók azok dűlők, ahol a La Scola szőlőtőkéi 50 hektárokon át terülnek el. A tiszta tengeri levegő, a napkeltétől napnyugtáig érő napfény, a friss hűvös harmat és a több évtizedes tapasztalat,  ami La Scola borokat olyan különlegessé teszi. Ahogy a La Scola filozófiája is tartja: A kiváló bor készítéséhez kiváló szőlőre van szükség.   

Argentiera

Bolgheri egyik legreprezentatívabb birtoka a természet erejének és eleganciájának, valamint az ember türelmének harmonikus egységéből született meg. A 200 méteres tengerszint feletti magasságban található birtok a napsütés és a vidék gazdag terroirjára jellemző rendkívüli kaliberű, eleganciájú és finom borokat termel.

Caparzo

A hagyomány és az innováció, valamint a rendkívüli odafigyelés tökéletes egységéből született meg a Caparzo Toszkána Montalcino településén. Montalcino a Brunello földje, amely kizárólag Sangiovese szőlőből készül – ez a szőlő sehol máshol nem képes átadni terroirjának jellegzetes vonásait.

The Process

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim
Harvesting
Crushing & Pressing
Fermentation
Aging & Bottling

Egy pohár bor több, mint egy ízletes ital.

Fedezd fel borban rejlő harmóniát, a különleges kapcsolatot az ember és a természet között.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.